Wednesday, June 30, 2010

Sukanika di Gempk Desa ASTRO

AKTIVI-AKTIVITI DI Gempak Desa bersama ASTRO
 

Adik Farzana mengambil bahagian

Adik Fatah

Adik farzana di temuramah

Cikgu juga tidak ketinggalan menyertai acara tiub belon

Bersama Ustaz Dini dalam Kuiz tulisan JAWI

Bergambar kenangan bersama Ustaz Dini (Puaka Nyang Rapik)


Saturday, June 26, 2010

Gempak Desa 'ASTRO'

          Assalmmulaikm dan salam sejahtera.  Pada 26 Jun 2010 hari Sabtu, telah berlangsung siri jelajah rancangan T.V berbayar yang terkenal iaitu ASTRO, dengan tema "Gempak Desa Astro".  Ianya telah berlangsung selama 3 hari dan bertempat di Dataran Penggaram Batu Pahat. Pelbagai pameran dan aktiviti yang menarik telah berlangsung.
          Alhamdulillah... Tadika & Taska Al Hidayah Gemilang telah di jemput hadir untuk peraduan Mewarna aktiviti sukan-nika, dan kuiz Pendidikan Islam untuk kanak-kanak.  Ucapan tahniah buat adik Fatah kerana mendapat tempat ke 3 dalam pertandingan mewarna anjuran ASTRO.
          Ucapan terimakasih kepada semua staff Al Hidayah Gemilang dan para ibu/bapa/penjaga kanak-kanak Tadika & Taska yang telah terlibat sama dalam program yang meriah ini.  Sekian Terima Kasih.

PERADUAN MEWARNA ASTRO

 Murid-murid beratur di tapak kanivel

sempat bermain permainan tradisional 'CONGKAK'

mewarna kartoon Ultraman

pertandingan mewarna di booth astro kids

telatah dan gelagat kanak-kanak

CAWANGAN TADIKA & TASKA AL HIDAYAH GEMILANG

          Assalammulaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua, kini Tadika & Taska Al Hidayah Gemilang telah membuka cawangan barunya yang kedua, yang bertempat di No. 8 Jalan Selasih Taman Tanah Merah, 83000. Batu Pahat Johor.
          Untuk pengetahuan para Ibu/Bapa/Penjaga, Cawangan ini berhampiran dengan beberapa buah sekolah iaitu Sekolah Tengku Mariam, Sek Lim Poon (1) dan (2) dan Sek Menengah Dato' Bentara Luar. Lokasi Cawangan baru ini juga terletak betul-betul di tengah Pusat Bandar Batu Pahat iaitu berhampiran dengan Hospital, Bangunan Gunasama di Pesta dan pejabat-pejabat kerajaan.
          Perkhidmatan yang di berikan adalah sama dengan cawangan utama kami di Taman Banang Jaya Batu Pahat.  Insyalaah dengan adanya cawangan baru ini, ianya dapat membantu meringankan beban  Ibu/bapa/penjaga yang berkerjaya dalam pengawasan anak-anak mereka yang bersekolah.  Sekian terima kasih


No. 8 Jln. Selasih, Tmn. Tanah Merah

 Halaman dan Kawasan tepi yang luas

Thursday, June 17, 2010

AKTIVITI DI TASIK 'Y'

          Assalamulaikum dan salam sejahtera...di harap para pembaca semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya bersama keluarga tercinta.  Baiklah untuk tulisan pada kali ini, saya akan memuatkan aktiviti-aktiviti anak-anak Tadika dan Taska Al Hidayah Gemilang, yang mana telah pergi ke Tasik 'Y' sebelum cuti persekolahan. Di Harap akan ada lagi aktiviti-aktiviti atau program-program yang menarik, dapat di adaka di masa akan datang, insyallah....
Cikgu Fadilah sedang memberi penerangan kepada murid-murid

Bersiar-siar di kawasan Tasik

Murid-murid bermain gelong Rotan

Aktiviti memenjat...ia-nya di lakukan dengan berhati-hati.

kami berjaya...!!

Memanjat ala Spiderman...
Bermain sambil belajar abjad A, B, C...

          Sekian saja untuk paparan pada kali ini, insyallah, jika ada kelapangan dan ada aktiviti kanak-kanak di Tadika & Taska Al Hidayah Gemilang, kami akan paparkan untuk para pembaca sekelian. Wassallam...

'Ceria...Bahagia...Sejahtera'